Hozirgi kunda kafelar, restoranlar va barlar shahar aholisi orasida juda mashhur. Ko’pchilik ovqatlanish korxonalarida ovqatlanishni afzal ko’radi. Biroq, dam oluvchilarning qulayligi va qoniqishi nafaqat mazali taomlar va xodimlarning yuqori sifatli xizmatiga bog’liq. Korxonadagi atmosfera ham muhim rol o’ynaydi va uni yaratish uchun toza va toza havo kerak. Mehmonlar begona hidlardan noqulaylik sezmasliklari uchun kafeda egzoz qopqog’i o’rnatiladi.
SanPiN muassasaning turli zonalarida ma'lum bir harorat rejimini saqlash talablarini belgilaydi.Ovqatlanish xonalarida harorat 20-22 °C, oshxonada esa 18-26 °C oralig'ida saqlanishi kerak.
Shamollatish uskunalari tashrif buyuruvchilarning qulayligi va xodimlarga xalaqit bermasligi uchun shovqin standartlariga javob berishi kerak. Ovqatlanish xonalarida maksimal ruxsat etilgan shovqin darajasi 35-40 dBA dan oshmasligi kerak.
Tizim havoni chang, yog 'va boshqa ifloslantiruvchi moddalardan tozalash uchun filtrlar bilan jihozlangan bo'lishi kerak.Ko'p bosqichli filtrlardan, jumladan, hidlarni yo'qotish uchun uglerod filtrlaridan foydalanish tavsiya etiladi.
Kafe uchun havo-torgichlari: Oshxona
Ko’pgina muassasalarda bir nechta pishirish sehlarini o’z ichiga olishi mumkin bo’lgan oshxona mavjud. Agar sovuq va zagatovka sehlari bilan ish osonroq bo’lsa, unda issiq sehlarga kuchli havo-tortgichlari kerak bo’ladi
Kafe uchun havo-tortgichlari: Zal
Ko’plab tashrif buyuruvchilarning tajribasi shuni ko’rsatadiki, zalda toza havo qulay vaqt o’tkazish uchun zarurdir. Agar muassasa kichik bo’lsa, unda bu masalani hal qilish ancha oson.
Bizning xodimlarimiz sizni qiziqtirgan savollarga doimo javob berishga tayyor.
Ushbu raqamlarga qo’ng’iroq qiling: