Kafe va restoranlar uchun havo-tortgichlar

Hozirgi kunda kafelar, restoranlar va barlar metropol aholisi orasida juda mashhur. Ko’p odamlar umumiy ovqatlanish joylarni afzal ko’rishadi. Biroq, dam oluvchilarning qulayligi va qoniqishi nafaqat mazali taomlar va xodimlarga sifatli xizmat ko’rsatishga bog’liq, balki muassasadagi toza havo, atmosfera ham muhim rol o’ynaydi. Mehmonlar begona hidlardan bezovtalikni boshdan kechirmasliklari uchun kafega havo tortgichlar o’rnatilgan.

“Climat-montaj” muhandislari  havoni boshqarish moslamalari loyihalashda katta tajribaga ega

Zalda qayta ishlangan havoni olib tashlash uchun ko’plab omillarni hisobga olish kerak. Masalan, qancha o’rindiqlar yoki tashrif buyuruvchilar tamaki mahsulotlarini chekishi.

Shuni unutmangki, oshxonaning egzoz tizimlarini umumiy shamollatish tizimi bilan birlashtirish mumkin emas. Mahalliy kaputda issiq va qayta ishlangan havoni olib tashlash uchun alohida kanal bo’lishi kerak. Buning sababi shundaki, iflos havoda ko’plab yog ‘ zarralari, kuyikish va tutunlar mavjud bo’lib, ular umumiy shamollatishga tushmasligi kerak.

Kafe uchun havo-torgichlari: Oshxona

Ko’pgina muassasalarda bir nechta pishirish sehlarini o’z ichiga olishi mumkin bo’lgan oshxona mavjud. Agar sovuq va zagatovka sehlari bilan ish osonroq bo’lsa, unda issiq sehlarga kuchli havo-tortgichlari kerak bo’ladi. Issiq ovqatlarni tayyorlash jarayonida ko’plab bug’lar paydo bo’ladi. Bundan tashqari, deyarli har bir taom o’ziga xos hid bilan birga keladi. Ushbu hidlardan, tutundan va boshqa narsalardan xalos bo’lish uchun egzoz soyabonlari ishlatiladi. Bu, o’z navbatida, pishirish sodir bo’ladigan uskunalar ustiga o’rnatiladi. Shunisi e’tiborga loyiqki, Kaputning samaradorligi nafaqat havoni olib tashlash uchun mas’ul bo’lgan uskunaning kuchiga, balki xonaga kiradigan havo miqdoriga ham bog’liq. Keng tarqalgan xatolardan biri, sehlarda issiqlik manbalari ustiga faqat egzoz tizimini o’rnatish, bu havo yetishmasligiga olib keladi.

Kafe uchun havo-tortgichlari: Zal

Ko’plab tashrif buyuruvchilarning tajribasi shuni ko’rsatadiki, zalda toza havo qulay dam olish uchun zarur. Agar muassasa kichik bo’lsa, unda bu masalani hal qilish ancha oson. Biroq, bu umuman ventilyatsiya bo’lmasligi kerak degani emas. Albatta, yirik restoranlar, klublar, barlar va boshqa ovqatlanish korxonalari haqida gap ketganda, professionallarsiz havo-o’tkazgichlar tarmog’ini loyihalash va uskunaning quvvatini hisoblash mumkin emas.

Nega bizni tanlash kerak?

  • Havo kanallari va egzoz soyabonlarini ishlab chiqarish
  • Sinovdan o’tgan uskunalar
  • Tajribali montaj guruhi
  • Bajarilgan ish uchun kafolat

Sizning muassasangiz uchun havo-o’tkazgichlar juda muhimdir! Sizning daromadingiz boshqa narsalar qatori unga ham bog’liq!